Известие

Collapse
No announcement yet.

210 максимална скорост....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 210 максимална скорост....

преди седмица я настапах но залепна на тази скорост на 6 хил.об..... и тва е някои може ли да ми каже дали колата има някакав предпазител заводско или нз вашите пълнят ли километража ...
    Алфа Ромео 156 2.0 T.S!!!

И при мен беше така - повече от 6200 оборота на 5та предавка не вдигаше.
    Дебитомера се счупи в един момент и сменяйки го се оказа, че парт номера му е за опел 1.7Дизел!!!
    Сложихме дебитомер какъвто трябва и колата си изпълни километража
    от раз, без замисляне.
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

v

мале ако знаех щях да питам в сервиза , в сервиза на бош цоков и канев или не6то такова беше ми смениха дебитомера общо с смяната ми излезна 340лв по какво мога да разбера какав е за моята кола и ще видя колко ще ми издаржи и ще го махам този ...мерси мн аз се бях спекал че е нещо от дв.

Comment

оф пак рацери ...

на 2.0 тс макс скорост е 216 км/ч
        а на 2.0 евро 3 версия е 214 км/ч
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

0280 218 019 е номера може и сам да си свериш дали е той.

@ Търтей

колата е от подписа ми и продължава доста след 209 както я пишат по твойте книги, в това можеш да се убедиш и сам.
          Въпроса беше, че с два различни модела "дебитомери" - автомобилът има различно поведение.

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
            0280 218 019 е номера може и сам да си свериш дали е той.

@ Търтей

колата е от подписа ми и продължава доста след 209 както я пишат по твойте книги, в това можеш да се убедиш и сам.
            Въпроса беше, че с два различни модела "дебитомери" - автомобилът има различно поведение.
            тва дето ти го пише на километража нали знаеш кво можеш да го направиш

а че от дебиломера зависи поведението на колата не съм спорил никога

Comment

Специално за Тиното : http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11589

Пожелавам ти приятни минути на смятане
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

д

супер еи ся ще го проверя и така ами да питам ако не е сащия може ли да и стане нещо на колата .ами с гпс тези по 600 -700 лв мога ли да отчета реалната скорост ?бахти как лажат по сервизите

Comment

един по един

@Търтей - теб те кефи да правиш заядливи забележчици
                  това дето го пише на километража Ми Моя го дадох за пример, защото си е факт Знам, че има грешка, в показанията но каква е ще кажете Вие тоест пише 235 (мисля на около 6800 об / 5) пък има няма 200 така ли? Или ако грешката е в рамките на 10% при скорост от 209 си е нормално да показва 230 ? Ако е така ОК!
                  Спомням си един случай с някакъв дядка дето си беше купил Ферари
                  и понеже не вдигнало 300 - осъдил производителя, че дава грешни данни за реклама, щото за тези пари е щял да си купи Порше дето ги вдига колкото трябва и да му останат джобни даже
                  Та се замислих сигурно при 300 грешката вече е към 15-20 % та си представи колко трябва да му излиза на километража като кара с 300.

А господа производителите що не могат да си оправят Скоростомерите ?

Следователно като ми пише 160 с колко всъщност карам?

@prOOf
                  с най-голямо удоволствие бих си ги сметнал, но не си знам предавателните числа на скоростната кутия щото аз се кефя не на максимална скорост, а на добра динамика.
                  Ако имаш и такава табличка ще се забавлявам и аз.

Мотора е 1.8 (106kW / 144hp) Гуми 205/55/16

Comment

а заяждам се
                    аз като се заяждам е доста по-различно
                    просто като от завода са дали някви данни са имали нещо предвид

пък на кола на незнайни километри да очакваш да върви повече от заводските данни - ми ако е така еваларка - имаш прекрасна кола и много безаварийни километри с нея ти желая

но бед филингс

Comment

Tinoto,

това би трябвало да ти свърши работа:
                      Top gear ratio: 0.92
                      Final drive ratio: 3.73
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

колата на тиното:

главно предаване 3,563
                        1 3,545
                        2 2,238
                        3 1,520
                        4 1,156
                        5 0,946

Comment

сигурен ли си?
                          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                          Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky
                            сигурен ли си?
                            101%
                            или поне това казва завода производител

Comment

Аз също съм с добри чуства и поне в това няма никакво съмнение
                              Въпреки, че въпроса е извън темата даже се радвам, че възникна спора за да могат още хора да си изяснят за какво става дума.
                              Все пак въпроса остава отворен ?

Comment

Working...
                              X